loading.gif
mobile-banner-bg

Danışma Meclisi

...
29 Ocak 2017 - Pazar

.

OCAK AYI DANIŞMA MECLİSİ

 

                AK  Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak ayı danışma meclisi Bağcılar Halk Sarayında gerçekleştirildi.

                Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet ÖZTÜRK Başkanlığında  gerçekleştirilen danışma meclisine Anayasa Komisyon Başkanı  ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Mustafa ŞENTOP, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI,Kadın Kolları Başkanı Fatma KIRATLI,Gençlik Kolları Başkanı Dursun TİRKİ ve teşkilat mensupları katıldı.

               

Açılış konuşmasında Ocak ayı İlçe teşkilat faaliyetleri hakkında bilgiler veren İsmet ÖZTÜRK ,  15 Temmuz temalı Sandık Yönetim kurullarının katılımı ile beraber mahalle Danışma meclislerini gerçekleştirdik,TBMM' nde 339 oy ile kabul edilen Anayasa değişiklik paketi hakkında teşkilat mensuplarımıza ve üyelerimize ayrıntılı bilgi vermek amacı ile sandık yönetim kurullarının katıldığı 2. tur Danışma meclislerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz dedi.

                Teşkilat mensuplarımıza yönelik eğitim programları kapsamında Prof.Dr.Ahmet ŞİMŞİRGİL hocamızın katılımıyla 'Osmanlıyı An(la)mak' konulu konferans gerçekleştirdik.Eğitim programının yanında, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek,teşkilat mensuplarının kaynaşmasını sağlamak maksadıyla voleybol turnuvası düzenledik.

                15 Temmuzda başlayan işgal girişiminin ardından ikinci bir istiklal savaşı verdiğimiz bu dönemde gerek  15 temmuz gecesi  gerekse ülkenin birlik ve beraberliğini muhafaza konusunda büyük hassasiyet gösteren,gece gündüz demeden çalışan ve bu uğurda canlarını feda eden Aziz şehitlerimizin için 3000 kişinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirdik.

                Sandık namustur bilinci ile hareket eden ve milletimizin emanetine her zaman bu bilinçle sahip çıkan Sandık yönetim kurulu Başkanları ve Sandık Başkanlarımızın katılımıyla yoğun hava muhalefetine rağmen 3.Bölge 'SEÇ' programlarının startını, Teşkilat Başkanımız Celal ERDOĞAN liderliğinde verdik. AK Parti Bağcılar ilçesi olarak Nisan ayında yapılacak referandumda hedefimizi %75 olarak belirledik.Milletimizle olan irtibatımızı daha güçlü hale getirmek,sorunlarına çözüm üretebilmek  adına düzenli olarak Esnaf ziyaretleri ve STK ziyaretleri gerçekleştirdik.

                Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞRICI Aralık ayı ilçe danışma meclisinde, teşkilat mensuplarının sormuş olduğu sorulara cevaplar verdikten sonra, belediye projeleri  ve çalışmaları hakkında teşkilat mensuplarına bilgiler verdi.

                5 genel , 3 yerel seçim , 1 cumhurbaşkanlığı , 2 referandumda nasıl aziz milletimizin teveccühüyle zaferle çıktıysak Nisan ayı içinde yapılacak referandumdan da birlik ve beraberlik içinde zaferle çıkacağız dedi.

                TBBM'nde 339 oy ile kabul edilen yeni anaysa ve hükümet sistemi mimarlarından Anayasa komisyonu başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof.Dr.Mustafa ŞENTOP konuşmasında tarihin belli dönemlerinde küçük gibi görünen bazı yasal düzenlemelerin sonuçları itibariyle milletimize büyük faydalar sağladığını belirtti.

                Anayasa değişiklikleri ve anayasa yapım süreçlerinin gerek ülkenin içinde bulunduğu siyasi şartlar ve meclisin yapısı, gerekse uluslararası konjonktür göz önüne alındığında zor süreçler olduğunu belirti. Ak Parti iktidarı döneminde,2007 yılında yapılan, cumhurbaşkanını halkın seçmesine yol açan referandum,2010 yılında gerçekleştirilen hakimler ve savcılar yüksek kurulu ve anayasa mahkemesinin yapısı ve işleyişinde bazı değişiklikleri içeren 26 maddelik referandum ve şimdi TBMM'nde onaylanan nisan ayı içinde aziz milletimizin onayına sunulacak değişikliklerin,doğru zamanlama ve ülkenin değerlerini gözetecek şekilde gerçekleştirilen zor ve büyük bir çalışmanın ürünüdür dedi. 100 yıl önce orta doğuda çizilen yapay sınırlar ve kurulan devletler üzerinde kapanmamış hesapların,bugün tekrar görüşülmek üzere olduğunu, Lozan ile başlayan devre arasından sonra bu hesaplaşmanın Türkiye cumhuriyetini bekası ve üniter yapısının istikrarını korumak adına ülke için daha güçlü hareket edebilmek için bu anaya değişikliğinin şart olduğuna değişiklikte ortak hareket ettiğimiz partiyle karar kıldık.  Milletimizin 2023 ve daha sonraki hedeflerine ulaşmada araç olacak anayasa değişikliklerini  TBMM'nde uzun çalışmalar neticesinde ve tüm engellemelere rağmen değiştirdik dedi.

                1980'den sonra küreselleşme ile beraber dünyanın her hangi bir ülkesinde gerçekleşen hadiselerin diğer ülkeleri rahatlıkla olumlu/olumsuz etkilediğini belirten ŞENTOP, önümüzdeki dönemde başta Ortadoğu olmak üzere,Dünyada mevcut olan sistemin değişeceğini 2.Dünya savaşı sonunda başlayan çift kutuplu dünya sisteminin,1990 yılında Rusya'nın dağılması ile tek kutuplu hale geldiğini artan küreselleşme uluslararası ticaret,hızlanan iletişim sayesinde yeni değişikliklerin arifesinde olduğunu, bu dönemde değişebilecek sistemde yerimizi alabilmemiz için anayasa değişikliklerini yapmak zorunda kaldığımızı beyan etti. Zamanlama ve rejim değişikliği tartışmasına da değinen ŞENTOP, hükümet sistemini değiştiriyoruz, yürütmedeki çift başlılığı kaldırıyoruz, rejim tartışmaları 1 kasım 1922 saltanatın kaldırılması ve 29 ekim 1923 cumhuriyetinin ilanı ile bitmiştir. Zamanlama ve rejim tartışmalarının, ülkenin kalkınmasında hiçbir desteği ve fikri olmayan chp tarafından ileri sürüldüğünü belirtti. Dünyada 55 ülkede başkanlık sisteminin olduğunu ve hepsinin Cumhuriyet sistemi ile yönetildiğini vurgulayan ŞENTOP,sadece Avrupa'da 15 ülkede parlamenter sistem var, bunlarda krallık ile beraber yönetiliyor dedi.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 14 mart 2003 tarihinde Başbakan olduktan sonra, 20 nisan 2003 tarihinde 'Vesayet sisteminin kökenini kazıyabilmek için parlamenter sisteme son vermeliyiz' şeklindeki açıklamasını hatırlattı. Yapılan düzenlemelerin ince düşünülerek titizlikle ve Türk milletinin yapısına uygun şekilde hazırlandığını belirten ŞENTOP,yeni hükümet sisteminin bugüne kadar oluşan bazı tıkanıklara çözüm üretecek şekilde hazırlandığını vurguladı.18 yaşında seçme hakkı bulunan vatandaşın seçilme hakkının olmasının gayet çağdaş bir düzenleme olduğunu belirtti.Değişikliğin sadece TBBM olarak değil,Belediye Başkanlığı ve Belediye meclis üyeliği şeklinde düşünmenin, demokrasinin gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

 

                Vekil sayısının ülke nüfusu ile orantılı artmasının gayet normal olduğunu,AB üyesi ülke ortalamaları göz önüne alındığında az olduğunu 12 eylül 1980'den önceki meclis ve senato yapısına göre 450+150=600 kişinin seçimle iş başına geldiğini hatırlatan Mustafa ŞENTOP,bu tarihe kadar sesi çıkmayanların,bugün muhalefet edenlerin olumlu/olumsuz  katkı sağlamadıklarını söyleyecek sözleri dahi olmayanların millet iradesi meclise yansıması konusunda faydasız sözler sarf ettiğini belirtti.

                Yurt dışında yaşayan, yıllarca ihmal edilen, AK Parti iktidarı ile Türkiye'de ki değişimleri yurt dışında daha farklı bakış açısıyla gören vatandaşlarımıza,bu değişim ve dönüşüme rahatlıkla destek olabilmesi için oy kullanma hakkı getirdik dedi. Vekil sayısının 550'den 600'e çıkması yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin temsil edilebilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. HSYK yapısındaki değişiklerin gelişmiş ülkelerdeki sisteme yakın olduğunu belirterek,mevcut sistemde tarafsız ve bağımsız olması şart olan hakim ve savcılarımızın, seçim sistemi ile oluşabilen bölünmelere yeni sisteme göre Cumhurbaşkanı ve TBBM tarafından seçilecek olmaları nedeniyle  son verildiğini vurguladı.

                Daha önce anayasa çalışmaları yapmıştık 60 maddede uzlaşmıştık ne zaman ki Ocak 2013 ayında 'Hükümet Sistemi' ile ilgili maddelere geldiğimizde sürecin Fetö tarafından sabote edildiğini AK Partiye saldırıların arttığını hatırlattı. Nisan ayında yapacağımız referandum ile beraber aziz milletimiz, iradesini ortaya koyacak ve bu tarihten sonra benzer sabotajlara izin vermeyecek dedi.