loading.gif
mobile-banner-bg

Yerel Yönetimler Gündemli Danışma Meclisi Toplantısı

...
31 Ocak 2016 - Pazar

.

AK PARTİ BAĞCILAR OCAK AYI DANIŞMA MECLİSİ

  Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı Ocak ayı yerel yönetimler gündemli danışma meclisi Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet ÖZTÜRK başkanlığında Bağcılar Kadın Aile Merkezinde gerçekleştirildi. Ocak ayı danışma meclisine il başkan yardımcısı Muharrem ÖDEMİŞ, İl yönetim kurulu üyesi Mehmet UMUR, İl kadın kolları yönetim kurulu üyesi Derya İvgen AYDIN, Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI, Kadın Kolları Başkanı Fatma KIRATLI, Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Selim BABUR, Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve teşkilat mensupları katıldı.

  İlçe Başkanı İsmet ÖZTÜRK konuşmasında il başkanlığımızın verdiği talimatlar doğrultusunda bir ay yerel bir ay da teşkilat gündemli olmak üzere danışma meclislerimizi düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Danışma meclislerimizde gerek teşkilatımızın sorunları, gerekse teşkilat mensuplarımıza ulaştırılan yerel sorunlar hakkında çözümler üretiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz danışma meclisleri ile sayesinde milletimizin dertleriyle dertleniyor milletimizle olan ilişkilerimizi kavi hale getiriyoruz dedi.

 Katılımcı demokrasinin örneklerinden olan halk meclislerini de gerçekleştirdiklerini belirten İsmet ÖZTÜRK, 1 Kasım seçimleri sonrasında Bağcılar’da 22 mahallede bulunan 510.600 seçmene teşekkür ziyareti yaptıklarını ve bu ziyaretler esnasında milletimizin sorunlarını tekrar dinlediklerini, gerekli kurumlara ilettiklerini ve anlık çözüm ürettiklerini,  bu çözümlerde emeği olan başta Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI ve ekibine ayrı ayrı teşekkür etti.

 1 Kasım sonucunda yalnız Ak Parti değil Türkiye kazandığını belirten İsmet ÖZTÜRK zaferlerin Allah cc. lütfu olduğunu ve  yılgınlığa, gurura ,zafer sarhoşluğuna kapılmadan 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz dedi. Yalnız seçim dönemlerinde değil her zaman milletimizle olan irtibatımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda milletvekillerimizle beraber seçmenlerimiz, ilçemizde bulunan esnaflar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz dedi.  2019 yılında 3 seçim yapılacağını belirten İsmet ÖZTÜRK, Ak Parti hükümetlerinin hayal bile edilemeyecek mega projeleri gerçekleştirdiğini artık bu mega projelerin yanında aziz milletimize dokunacak daha kaliteli eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlere ağırlık vereceklerini belirtti.

  Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI, Bağcılar Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar ve gelecek dönem projeleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Teşkilat mensupları tarafından dile getirilen yerel sorunlar hakkında çözüm önerileri ve projelerini paylaştı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Bağcılar’ın birlik beraberlik içerisinde üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini ve bu birlik, beraberlik içinde milletimizin dua ve destekleriyle seçimden zaferle çıktığımızı belirtti. Seçim sonucunda yalnız Ak Parti değil Türkiye kazandı ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediyesinin e-belediyeyi en iyi kullanan belediye olduğunu ve milletimizin sorunlarına anında çözüm ürettiklerini belirtti. Bağcılar Belediyesinin mega projelerinin olduğunu mega projelerinin yanında kültürel ve sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini bu faaliyetler kapsamında 1800 kursiyere eğitim verdiklerini ve 428 kişinin iş sahibi olduğunu, 1200 kekeme kardeşimize gerekli tedavi ve eğitimi verdiklerin, 6100 gencimizin gençlik merkezimizden aktif şekilde yaralandığını, 95.929 vatandaşımızın mahalle konaklarımızdan faydalandığını, 270 üstün yetenekli çocuğumuzun Enderun üstün yetenekliler eğitim merkezimizde eğitim gördüğünü, mahallelerimizde bulunan havuzlarımızdan öğrencilerimizin ücretsiz yararlandığını belirtti. Gerçekleştirilen faydalı programlarda programlardan yararlananların yanında ailelerine de dokunduklarını vurguladı.

  Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini, Bağcılar’da 1675 binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapıldığını, 10 yılda eskilerin yıkılıp yapılması ve yeni projeler olmak üzere 50 okul yaptıklarını, 16 arsanın da okul yapımı için hazır halde olduğunu belirtti. Yeni Belediye binası ve yeni hükümet konağı başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının bakım onarım ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve kentsel dönüşüm kapsamında camilerimizi cami dernekleri ile beraber yıkıp yeniden depreme dayanıklı halde sosyal donanımlı olarak inşaa ediyoruz dedi.

  İl yönetim kurulu üyemiz Mehmet UMUR konuşmasında Bağcıların 1990’lı yıllardaki durumunu çok iyi bildiğini ve gelinen noktada gerek teşkilat faaliyetleri gerekse belediye hizmetleri olarak İstanbul’un örnek bir ilçesi olduğunu vurguladı. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

  İl başkan yardımcımız Muharrem ÖDEMİŞ konuşmasında uzun yıllar Bağcılar’da ticaret yaptığının gelişen Bağcılar’ın gelişimine şahit olduğunu ve yakından takip ettiğini söyledi. Bağcılar Belediyesi gibi başarılı belediyelerimizin tecrübelerinin mutlaka belediyesi bizim partimizde olmayan ilçelere aktarılması gerektiğini ve bu hizmetlerin mutlaka reklamının daha iyi yapılması gerektiğini vurguladı.  3 köprü, tüp geçiş, körfez geçişi, yeni metro hatları ile İstanbul’umuzun daha yaşanabilir hale geleceğini vurgulayan Muharrem ÖDEMİŞ, Bağcılar’da gerçekleştirilen projelerin 1990lı yılların ilk dönemlerinde büyükşehir ölçeğinde bile gerçekleştirmenin hayal olduğunu muhalefet parti belediyesinin uzun yıllar aradan sonra ilçesinde onarımını yaptığı küçük bir parkın açılışına genel başkan seviyesinde katıldığını, aradaki gelişmişlik ve kalite farkını görüp teşkilat ve belediyemizle uyum içinde çalışıp bu hizmetleri milletimize anlatarak 2023 hedeflerini mutlaka gerçekleştirmemiz gerektiğini vurguladı

Yapılan istişarelerin ardından danışma meclisi sona erdi.