loading.gif
mobile-banner-bg

Osmanlıyı Anlamak

...
26 Ocak 2017 - Perşembe

.

 Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı tarafından 21-27 Ocak Osmanlı Haftası münasebetiyle düzenlenen “OSMANLIYI AN(LA)MAK” programı Bağcılar Halk Sarayında İlçe Başkanımız ismet ÖZTÜRK, Belediye Başkan Yardımcımız Kenan GÜLTÜRK ve tarih sevdalısı teşkilat mensuplarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 Moderatörlüğünü ilçe yönetim kurulu üyemiz Zeynep HARMANŞA’nın yaptığı programın konuğu Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL hocamızdı.

 Twitter’da #osmanlıyıanlamak hashtag ile  canlı soruların alındığı programda Ahmet Şimşirgil Hocamız Osmanlı Devletinin adalet üzerine kurulmuş ve uzun süreli yaşamış bir devlet olduğunu, bugün Osmanlı devletinin hüküm sürdüğü topraklar üzerinde yaklaşık 50-55 bağımsız devletin bulunduğunu belirtti.  Tarihin bilinmediği ve ibret alınmadığı zaman tekerrür ettiğini, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimin tarihe atıfta bulunduğunu , ibret almazmısınız, akletmezmisiniz gibi uyarılarda bulunduğunu belirtti.

 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin geçmiş darbeler ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet ŞİMŞİRGİL , “Osmanlının yıkılış tarihi 1909 Abdülhamid Han’ın tahtan indirilmesidir. Türkiye Cumhuriyetinin yıkılış tarihide 15 Temmuz 2016 dır” dedi. Yıkımı planlayan güçlerin B planı yoktu , yıkımdan o kadar emindiler. Fakat milletimiz lider vasıflıdır, güvendiği lideri takip eder ve onun talimatıyla sokaklara dökülür. 15 Temmuz 2016 tarihinde de böyle oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sokaklara döküldü İŞGAL GİRİŞİMİ olarak nitelenen TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YIKIM girişimini imanı ve liderine olan güveniyle durdurdu. YIKIM girişiminin ardından devam eden  mücadelenin de İstiklal harbinde vermiş olduğumuz mücadelenin iki katı olduğunu ifade etti.

 Teşkilat mensuplarımız tarafından sorulan sorulara verdiği cevaplarının ardından ŞİMŞİRGİL hocamız, çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştireceğiz, onlara tarihimizi tüm engellemelere rağmen öğreteceğiz ve onlara aç kalmayı , açıkta kalmayı, zorluklara karşı dirençli olmayı , mücadele azmini aşılayacağız ki birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşayıp geçmişte olduğu gibi bu coğrafyada mazlumun ve mağdurun umudu olabilelim.