loading.gif
mobile-banner-bg

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN DAR GELİRLİYE EV MÜJDESİ

...
08 Kasım 2008 - Cumartesi

AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi’ne katılan Başbakan Erdoğan, dar gelirli vatandaşlara da peşinatsız aylık 100 YTL taksitle ev müjdesi verdi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan, DTP’yi kimlik siyaseti yapmakla eleşt

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı’na Necati Karagöz seçildi. 8 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 10.00’da Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Bağcılar İlçesi 3. Olağan Kongresi’nde iki liste yarıştı.

Kongreye; AK Parti Genel Başkanı Yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Egemen Bağış, AK Parti Genel Merkez SKM Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, il başkan yardımcılarımız ve il yönetim kurulu üyelerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, ilçe ve belediye başkanlarımız ile partililer katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun açılış konuşmasından sonra mikrofona davet edilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye, partililerin “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla çıktı.

HİÇ PEŞİNATSIZ AYDA 100 YTL’YE EV!

DTP’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, dar gelirli vatandaşlara da peşinatsız aylık 100 YTL taksitle ev müjdesi verdi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne yaptıkları yatırımları anlatan Erdoğan imkanı olmayan ailelere aylık 100 YTL taksitle hiç peşinatsız 45 metrekarelik bir oda, bir salon ev yapılacağını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ”

Konuşmasında DTP'ye yüklenen Erdoğan, “Ülkemizin her yerinde istediğimiz tarzda hastaneler yoktu. Bir çoğu adı sağlık ama sağlığa uymayan hijyenik koşullardan çok uzak haldeydi. Hakkari’de doğru dürüst bir hastane yoktu. Ama ben geçen hafta hastanede 150-300 yataklı iki hastane açtım. Bu iki hastane de modern hastane. Şimdi soruyorum; bu anlayış orada yaşayan benim Kürt kökenli vatandaşlarıma verdiğimiz değerin en güzel ifadesi değil midir? Bizi kimse bu ülkeden vatandaşlarımızın arasında ayrım yapmak veyahut şu etnik kökenden olana uzak diye gösterme yarışına girenler aldanırlar. Biz Türküyle, Kürdüyle , Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle bütün vatandaşlarımızı yaratılanı Yaratan’dan ötürü seven bir anlayışla severiz. Bizim kitabımızda asla etnik milliyetçilik yok. Bizim kitabımızda bölgesel milliyetçilik yok. İstanbul neyse Hakkari de odur, Muş ta, Bitlis de, Ağrı da odur. Biz böyle bakıyoruz” diye konuştu.



“DTP KİMLİK SİYASETİ YAPIYOR”

Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) kimlik siyaseti yapmakla suçlayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Oradaki vatandaşlarımı kimlik siyaseti yapmak suretiyle istismar edenlere sesleniyorum: Bu istismarı bırakın da elinizdeki belediyelerle oradaki yaşayan vatandaşlarımı pislik içinde yaşatmaktan kurtarın. Benim vatandaşım 29 Mart’ta bu pisliklerden de kararını verecek ve kurtulacaktır. Benim orada yaşayan Kürt kökenli vatandaşımı içinden pislikler akan bir şehirde yaşamaya mahkum etme hakkına sahip değildir. Oralardaki yapılanmalar bu denli projeden, plandan uzak olamaz. Bu insanların ufkunu gösteriyor. Bunların ufku bu! Bunların vatandaşa hizmet diye bir anlayışı yok. Sadece kimlik siyaseti yaparak bunun üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. 29 Mart aynı zamanda bunun da cevabı olacaktır.”


HİZMET ETMEZSEK HALK HESAP SORSUN”

Hizmet etmedikleri zaman vatandaşların kendilerinden sandıkta hesap sormalarını isteyen Erdoğan, “Biz, ‘780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının tamamına aynı mesafedeyiz’ diyoruz. Çünkü ülkemin her yeri aynı şekilde güzelleşecek, aynı haklara her yerinde sahip olacağız. Bunu yapamıyorsak bunun hesabını zor veririz. Sizler de bunun hesabını sormak durumundasınız. Nerede soracaksınız? Sandıkta soracaksınız. Demokrasi budur. Çalışıyorsak eyvallah, ama çalışmıyor yan gelip yatıyorsak hiç beklemenin anlamı yok, hemen sandıkta göndereceksiniz. Üçüncü adım olarak da; dinsel milliyetçiliği kabul etmiyoruz. Benim ülkemin yüzde 99’u Müslüman ama farklı dinlerden, mezheplerden olanlar var. Bunlara da aynı mesafedeyiz. Orada da bir ayrıma girmeyiz. Hepsi güvenlik içinde olacak. Zaten laiklik de bu; her inanç grubuna eşit mesafede olmak. Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız” dedi.



İMKANI OLMAYANA STÜDYO EV

Türkiye’de şehirleri toplu konutlarla değiştiriyoruz. Bazı yerlerde terör örgütleri gelip müteahhitlerin önünü kesiyor. Bu örgütün yandaşları bu ülkeyi sevdiklerini söylüyor. Seviyorsanız gidin terör örgütünü durdurun” diyen Erdoğan TOKİ’nin imkanı olmayan aileler için 100 YTL taksitle stüdyo daireler inşa edeceğini söyledi.

Erdoğan yapılacak evleri şöyle tarif etti: İmkanı olmayanlara 45 metrekarelik stüdyo daireler yapacağız. Bir oda, bir salon. Mutfağı da salonda olacak. Peşinatsız 100 YTL taksitle konutlar yapacağız. Erdoğan, bunu gecekondu ve kaçak yapının önünü almak için yaptıklarını, 320 bin konutun inşasının devam ettiğini, 220 bin konutun ise sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.



“NE OBAMA’YIZ NE BUSH’UZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde medyada yer alan Obama-Bush benzetmesini sert bir şekilde eleştirdi. Milleti devletle barışık hale getireceklerini söyleyen Erdoğan, “Onun için yola çıkarken ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dedik. Bunu kabullenemeyeceksin de neyi kabulleneceksin? Bazıları gazetede yazıyor. Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz, ama şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun! Biz ne Obama’yız ne Bush’uz, biz biziz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Herkesi kendi atmosferinde değerlendirsinler bizi de lütfen kendi atmosferimizde değerlendirsinler” diye konuştu.



“BU BENZETMEYİ YAPANLAR UFKA İYİ BAKSINLAR”

“Obama-Bush benzetmesini yapanlar lütfen ufka iyi baksınlar” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şunu da buradan söylüyorum; Obama bir siyahidir, zencidir. Amerika’da siyah-beyaz ayrımları yapıldığı o dönemlerde bir siyahi zenci olimpiyatlarda zaferi kazandığı zaman sırtına Amerika bayrağı alıp zafer turu atardı. Acaba Türkiye’de şu anda Obama’ya zafer mektupları, telgrafları yazan terör örgütünün liderleri Türk bayrağını omuzlarına alıp da koşabildiler mi? Koşamadılar. Bununla bir şeyi ortaya koymak istiyorum; Obama-Bush benzetmesini yapanlar lütfen ufka iyi baksınlar. Başlarını da iki elinin arasına alıp iyi düşünsünler. Tayyip Erdoğan ne o dur, ne de budur. Tayyip Erdoğan Tayyip Erdoğan’dır, Lokman Lokman’dır, Kadir Topbaş Kadir Topbaş’tır, bu böyle biline. Biz bu yola böyle çıktık böyle devam ediyoruz.”

Divan Başkanlığını AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hulusi Şentürk’ün yaptığı kongrede divana iki liste verildi. Seçimde Necati Karagöz ve Nazif Çetin’in listeleri yarıştı. Seçim sonucu Necati Karagöz başkanlığındaki ilçe asıl yönetim kurulu üyeleri ve il delegeleri şu isimlerden oluştu:

İLÇE ASIL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1) Muharrem ERDAL

2) Mustafa BABAYİĞİT

3) Ramazan TOPAL

4) Tahsin AKPINAR

5) Aysel ÇELİKBOZ

6) Esra ÖNDER

7) Gülay AYDIN

8) Engin YEŞİLYURT

9) Alpay SARIASLAN

10) Yavuz TURLAK

11) Adem SÖNMEZ

12) Resul KARAMAMUŞ

13) Enis AKÇAN

14) Sinan ÜNEŞ

15) Nedim ZENGİN

16) Gökmen KILIÇBAY

17) Engin KILIÇ

18) Ethem COŞKUN

19) Avni YILMAZ

20) Kenan TEKİN

21) Sefer DEMİRKOL

22) Cemal KUMRU

23) Salim AKKUŞ

24) M. Sait ELKONCA

25) Hamdi HANCI

26) Adil ARICI

27) Ebubekir TOPTAŞ

28) Yusuf CANTÜRK

29) Mustafa ALTUNTAŞ

İL ASIL DELEGE LİSTESİ

1) Necati KARAGÖZ

2) Lokman ÇAĞIRICI

3) Neriman ÖZLÜ

4) Abdullah ÖZDEMİR

5) Necati KAHRAMAN

6) İnci ÖZDEMİR

7) Azmi ATEŞ

8) Şenol KAZANCI

9) Meral SEYMAN

10) Memduh EFENDİOĞLU

11) Yavuz KAYNARCA

12) Çetin ELEVLİ

13) Hüseyin Atila ŞENER

14) Ramazan Şerif FIRAT

15) Sıtkı DİNLEYİCİ

16) Hakan BAHADIR

17) Abdullah PEHLİVAN

18) Hasan KILIÇ

19) Leyla AYDIN

20) Şengül KOCABAŞ

21) Hamza RECEPOĞLU

22) Ahmet Buğra ÇELİKBİLEK

23) Cebrail ELMAS

24) Ali ÇELİK

25) Salih ÇAĞDAŞ

26) Yasir ÇELİK

27) Binnur ZIRHLI

28) Zeynel YILDIRIM

29) Abdurrahman ELVEREN