loading.gif
mobile-banner-bg

BAŞBAKAN ERDOĞAN: NE OBAMA NE BUSH! BİZ BİZE BENZERİZ

...
09 Kasım 2008 - Pazar

AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı’na Umut Özkan seçildi. Kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, “Ben ne Obama’yım ne de Bush, biz bize benzeriz. Ben R.Tayyip Erdoğan’ım. İlla örneklemeler gerekiyorsa, alırsın Atatürk’ten, yürürsün ta medeniyetimizin gerilerine

AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı’na Umut Özkan seçildi. 8 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 16.00’da Esenler Hakkı Başar Spor Kompeksi’nde gerçekleştirilen AK Parti Esenler İlçesi 3. Olağan Kongresi’ne tek liste katıldı.



 

Kongreye; Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Genel Başkanı Yardımcıları Abdülkadir Aksu ve Egemen Bağış, İstanbul milletvekillerinden bazıları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, il başkan yardımcılarımız ve il yönetim kurulu üyelerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, ilçe ve belediye başkanlarımız ile partililer katıldı.

“YA SEV, YA TERK ET’ DEMEDİM”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun konuşmasından sonra tezahüratlarla kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari İl Kongresi sonrasında medyada yer alan “Ya sev ya terk et” sözlerini söylediği konusunda açıklamada bulundu. Söylediği sözlerin yanlış yansıtıldığını belirten Erdoğan, “Son zamanlarda bir şey ürettiler. Güya ben Hakkari’de “Ya sev, ya terk et” demişim. Bu ifadenin tam karşısında olan birisiyim. Bu ifadenin patentinin kime ait olduğunu bilirisiniz. O da MHP'dir” dedi.

“TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET”

Lazıyla, Çerkeziyle, Abhazıyla, Gürcüsüyle, Kürdüyle, Türkü ile Türk insanını birbirine bağlayan üst kimliğin Türkiye Cumhuriyet Vatandaşlığı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla birbirimize hep birlikte bağlanacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedim buna karşı olan var mı? Buna karşı olanlar varsa, beğenmeyenler varsa onlar buyursunlar beğendikleri yere gitsinler dedim” ifadesini kullandı.

“OYUNA GELMEYECEĞİZ”

Hükümet olarak etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmamayı 3 kırmızı çizgi olarak belirlediklerini ifade eden Erdoğan, “Türk Kürt’e, Kürt de Türk’e hiçbir zaman ‘ben senden üstünüm’ diyemez. Biz birbirimize et ve kemik gibi bağlandık. Tarih boyunca bu böyle oldu. Birileri bizi birbirimize düşürmek istiyor. Terör örgütü ve yandaşları var onlar bizi birbirimize düşürmek istiyor. Böyle bir gayret içinde olanlar varsa bilsinler ki asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu bozacak tek parti var. O da AK Parti'dir” şeklinde konuştu.

“NE OBAMA NE BUSH. BİZİM ÖRNEKLERİMİZ ÇOK”

Başbakan Erdoğan, son günlerde medyada hakkında yapılan Obama ve Bush benzetmelerine de sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Kimse bize böyle bir hakareti yapamaz. Biz ne Obama’yız, Ne Bush'uz. Bizim birisini örnek almamız gerekiyorsa Cumhuriyetimizin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten tutun, Yavuzlara, Kanunilere, Osman Gazilere kadar bizim burada örneklerimiz çok” diye konuştu.

Medyada kendisine yönelik “Başbakanlık koltuğunu kaçırmamak için yeni bazı girişimlerde bulunuyor” eleştirilerine de Erdoğan, “Sevsinler seni. Biraz zihinsel noktada sıkıntın olmasa, Başbakan olarak yanındaki mesai arkadaşını Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıyacak kadar sıkıntısı yok. Bugüne kadar olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacak” sözleriyle tepki gösterdi.

“BENZİN FİYATLARI DÜŞMEZSE GEREKİRSE YARGIYA GİDERİZ”

Türkiye’nin cari açığının en önemli kalemlerinden birisinin doğalgaz olduğunu belirten Erdoğan, dışarıdan gelen ürünlerin fiyatlarına müdahale edemediklerini aktardı. Rusya ve İran’dan alınan doğalgaz fiyatlarında yaşanan değişikliğin 6 ya da 9 ay sonra yansıdığını belirten Erdoğan, ham petrolde 150 dolara kadar yükselen fiyatların son günlerde yaşanan düşüşüne dikkat çekti.

Petrol fiyatların yükseldiği dönemlerde değişikliği fiyatlara yansıtan petrol istasyonlarının fiyatlar düştüğünde yansıtmadığını aktaran Erdoğan, “İstasyonlarda benzin fiyatlarında düşüş yok. Arkadaşlarıma talimat verdim. Bunun üzerinde çalışma yaptırıyorum. Fiyatlar yükselirken petrol fiyatlarını artırıyorsun. Şimdi de düşüreceksin. Bununla ilgili alarak arkadaşlarım çalışmayı yapıyor. EPDK’dan brifing alacağız. Bunun takipçisiyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğer bu konuda yargıya gidilmesi gerekiyorsa biz de yargıya gideriz” ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Divan Başkanlığını AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı’nın yaptığı kongrede divana tek liste verildi.

Seçim sonucu Umut Özkan başkanlığındaki ilçe asıl yönetim kurulu üyeleri ve il asıl degeleleri şu isimlerden oluştu:



 

İLÇE ASIL YÖNETİM KURULU

1) Mahmut KUŞ

2) Gökhan TARHAN

3) Mehmet Kazım ESEN

4) Serkan OBUZ

5) Mehtap KAYAALP

6) Gülseren HARPUTLU

7) Tuncer USLU

8) Nihal BOZDAĞ

9) Cahit ÇETİN

10) Mustafa KAÇAN

11) Recep BALIM

12) Mustafa BAŞKAYA

13) Ali HARUN

14) Mustafa BOZKURT

15) Murat GÜLKIRAN

16) Osman GÖKÇEBAŞ

17) Feysel SADIKOĞLU

18) Cihan DOĞAN

19) Adem KIZILKAYA

20) Mehmet Kamil AYATA

21) Kasım ALBAYRAK

22) Bülent ŞENTÜRK

23) Mevlüt GÜLEÇ

24) Hüseyin AYDIN

25) Mehmet KAYA

26) Ülkü ÖZER

27) İlknur SARI

28) Yasemin POLAT

29) Pınar UMUTLULAR



 

İL ASIL DELEGE LİSTESİ

1) Umut ÖZKAN

2) Mehmet ÖCALAN

3) Rümeysa SEMİZ

4) Yusuf ZABUN

5) Yavuz Selim TUNCER

6) Hüseyin EVLİYAOĞLU

7) İlyas Ayaz DİPİ

8) Muharrem SARIKAYA

9) Osman DEMİR

10) İbrahim KAÇAN

11) Ramazan BİNGÖL

12) Hüseyin Emre ARSLAN

13) Neslihan ÇELİK

14) Mutlu ALKAN

15) Necat ŞENDUR

16) Gülay DALYAN

17) Cemil İLHAN

18) İsmet YILDIRIM

19) Ayhan BÖLÜKBAŞI

20) Bilal AYDOĞAN

21) Ersin SAYDAM

22) Hasan GÜRSOY