loading.gif
mobile-banner-bg

15 EKİM DÜNYA GÖRME ENGELLİLER GÜNÜ

...
15 Ekim 2018 - Pazartesi

.

 

 

15 EKİM DÜNYA GÖRME ENGELLİLER GÜNÜ

 

15 Ekim dünya görme engelliler günü dolayısıyla görme engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları anlayabilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bağcılar Çarşı caddesinde yürüyüş programı düzenlendi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş programına il yönetim kurulu üyesi Malik DURSUN, İL engelliler komisyonu başkanı Yücel YILDIZHAN, İlçe başkanı İsmet ÖZTÜRK ,Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI,  Kadın kolları başkanı Fatma KIRATLI, Gençlik kolları başkanı Sinan Erdem ASLAN,ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Gözlerine siyah bant takıp ellerine baston alan katılımcılar, engelli vatandaşlarımızın koluna girerek beraberce yürüdü. Yürüyüş esnasında zorluk çeken katılımcıları engelli vatandaşlarımız yönlendirdi. İlçe yöneticileri Yol boyunca Engellilerin yaşadığı sorunlar hakkında sohbet etti ve yaşadıkları sıkıntıları birebir hissetti.

Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasında konuşan AK Parti Bağcılar İlçe başkanı İsmet ÖZTÜRK,  AK Parti iktidarları döneminde hayatın her alanında engellilere pozitif ayrımcılık yapıldığını ,  onların sosyal ve siyasi hayata katılımının sağlandığını, ailelerine maddi ve manevi desteklerin verildiğini böylelikle evde bağımlı halde yaşayan engelli kardeşlerimizin hayata daha güçlü tutunmasının sağlandığını belirtti. Yapılan yasal düzenlemelerle birlikte engelli kardeşlerimizin istihdamı konusunda da ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Engellerin zihinlerde olduğunu belirten İsmet ÖZTÜRK , fırsat verildiğinde sanattan spora engelli kardeşlerimizin dünya çapında başarılar gösterdiğini , bu başarıların en güzel örneğinin de Bağcılar ilçesi olduğunu vurguladı.